Sup vesla

Osnovna oprema za supanje

Supanje seveda zahteva določen komplet osnovne opreme. Na srečo pri tem izpostavljamo zgolj dva kosa, ki sta zares nepogrešljiva – SUP vesla in deske. Na voljo je sicer še razna druga oprema, a poleg vesla in deske v osnovi ne potrebujemo ničesar, kar bi res ključno odločalo o možnosti supanja.

Napihljiv sup je prva stvar, ki jo običajno izberemo, ko se posvečamo izbiri opreme za supanje. Ta element je običajno deležen tudi najvišje investicije, zato je prav, da zelo premišljeno pristopimo k izbiri. Na voljo je zelo široka zbirka različnih modelov in možnosti, tako da nakup ne bo enostaven. Predvsem začetniki imajo lahko veliko težav, saj so v ponudbi različne izvedbe desk. Napihljiv sup je le ena izmed možnosti, na voljo so tudi rigidne deske, ki jih ne napihujemo, izvedbe pa se razlikujejo tudi v drugih lastnostih.

Napihljiv sup dopolnjuje kakovostno veslo, ki je prav tako pomembna komponenta opreme za supanje. Ne pozabimo, da gre prav za veslanje, torej ima veslo ključno vlogo pri zagotavljanju odlične končne izkušnje. Ne smemo zanemariti tega kosa opreme – SUP veslase prav tako razlikujejo in lahko še bolj neposredno vplivajo na zadovoljstvo uporabnika. Splača se izbrati kakovostno veslo, ki bo res v veselje in zadovoljstvo pri uporabi. Dobra vesla so izdelana iz lahkih in vzdržljivih materialov, za nameček so tudi skrbno oblikovana tako, da zagotavljajo kar najbolj učinkovit prenos energije pri veslanju. Kakovostna SUP vesla so lahko precej draga, a običajno jih kupimo kar v kompletu z desko.

Kompleti opreme sicer pogosto vključujejo še drugo opremo. Napihljiv sup bo najlažje napihniti z zračno tlačilko, za prenašanje opreme pa je pametno uporabiti namensko torbo. Ne pozabimo še na raznovrstno varnostno opremo, na voljo pa so še razni dodatki, ki lahko v končni fazi dodajo svoje pri oblikovanju prijetne izkušnje pri supanju.